Asistencia departamentoCompromiso y medio ambiente

Conmemorem el Dia Mundial de la Salut Mental

L’Hospital General de València conmemora el Dia Mundial de la Salut Mental.

L’edifici que actualment alberga la biblioteca Municipal de València al carrer hospital va ser fundat en 1409 per membres de la burgesia valenciana de l’època, encoratjats per un sermó de fra Joan Gilabert Jofré en el qual defensava la necessitat de crear una institució per al tractament dels malalts mentals. Va ser així com es va fundar l’Hospital de Folls de Santa Maria dels Pobres Innocents. Va ser el primer hospital psiquiàtric creat arreu d’Europa.

Dia Mundial Salud Mental

El Consell s’ha fixat la salut mental com una prioritat. Per tant, per a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, millorar la salut mental és un dels objectius estratègics de la nostra política sanitàri.

L’Estratègia Autonòmica de Salut Mental 2016-2020 consolida el model d’atenció comunitari i orienta l’organització dels serveis d’atenció des del paradigma del model de recuperació. L’àmplia mirada que proposa per a entendre la salut mental i l’atenció a les persones afectades implica la convergencia de molts punts de vista, la sinèrgia de diversos àmbits, disciplina i tecnologies, plantejant la integració de l’atenció com a objectiu de millora permanent, integració entre els diferents servicis i nivells d’atenció de la xarxa sanitària i entre el sistema sanitari, social, educatiu, laboral i judicial.

http://www.san.gva.es/web/dgas/estrategia-de-salut-mental

 

Comparte la noticia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *